Saturday, November 30, 2013

Serius : Dua Kanak-Kanak Menemui Sesuatu Yang Menakutkan Di Dalam Rumah Mereka (7 Gambar)


Kejadian berlaku di sebuah rumah yang didiami oleh sebuah keluarga yang mempunyai dua orang anak. Rumah yang mereka diami telah dibina sejak awal tahun 2000 lagi. Jika sekali tengok, tiada apa-apa yang mencurigakan mengenai rumah ini.


Tetapi, lain ceritanya apabila si pemilik baru menjumpai satu ruang rahsia di bahagian belakang rak buku..


Bilik ruang rahsia itu turut mempunyai anak tangga.


Tangga yang tinggi dan berputar itu didapati menuju ke arah bawah, secara terus di dalam dinding.

  
Di dalamnya, kedua kanak-kanak ini telah menemui perkara yang menakutkan: bukti bahawa terdapat orang lain yang turut tinggal bersama mereka. Di dalam dinding mereka sendiri.

  
Mereka juga turut menemui sebatang anak kunci yang aneh dan tidak diketahui apa yang ia boleh bukakan.


Dan sudah tentu, mereka juga menemui anak patung yang menyeramkan di dalam bilik rahsia itu.
  
Pada masa ini, pihak polis masih lagi giat menjalankan operasi mencari individu yang tinggal di dalam rumah mereka. Kerana terdapat sisa-sisa makanan, ia seoalah-olah menunjukkan individu terbabit boleh keluar dan masuk pada bila-bila masa yang dia suka. Selain itu, terdapat juga timbunan kecil pakaian di sekitar katil itu. Gula-gula dan snek yang dimakan turut dikenalpasti sebagai kepunyaan kanak-kanak berkenaan, tetapi sesiapa sahaja yang tinggal di ruang berkenaan, dia mampu merangkak keluar pada waktu malam untuk mencuri sesuatu.

Sumber : Here  

Info : Telur Terbesar Di Dunia Milik Burung Gajah Gergasi Di Madagascar (4 Gambar)


Walaupun si ibu dan seluruh spesies haiwan dari telur ini telah pupus, namun telur gergasi ini telah terselamat dan masih kelihatan hidup seolah-olah mampu menetas pada bila-bila masa. Ia bertelur kira-kira 400 tahun yang lalu oleh salah satu daripada spesies burung gajah gergasi yang berasal dari Madagascar. Sebelum menjadi pupus pada abad ke-17, burung yang tidak mampu terbang itu tergolong dalam spesies burung terbesar di dunia, mempunyai ketinggian sebanyak 10 kaki dan berat mencapai setengah tan.

Telur berkenaan dijadualkan akan dijual di London hari ini. Telur yang mempunyai lebih daripada 3 kaki dalam lilitan ini telah ditemui oleh peneroka Victoria dan sejak itu ia telah disimpan sebagai koleksi peribadi. Pemilik telur ini sekarang merupakan seorang peniaga barangan antik, John Shepherd, yang telah membeli telur tersebut selepas melihat David Attenborough menemuinya semasa penggambaran filem di Madagascar. Mr Gembala, seorang ahli paleontologi yang terlatih, telah memutuskan untuk menjual telur tersebut, yang kini dipamerkan di Chelsea Antiques Fair, yang berlangsung sehingga Ahad ini.

Telur ini juga lebih besar daripada saiz bola ragbi dan dijangka mempunyai nilai sekurang-kurangnya £5,000. Burung gajah gergasi dari Madagascar adalah satu-satunya burung gergasi yang wujud bersama manusia dan manusia jugalah yang menyebabkan kepupusan spesies itu.

Burung gajah gergasi ini pupus berikutan sering diburu oleh penduduk asli Madagascar. Walaupun burung ini mempunyai berat kira-kira setengah tan, ia juga menderita di tangan pemangsa lain seperti babi yang memakan anak-anak dan memusnahkan telur mereka.


Sumber : Here

Amazing : Ukiran Kayu Terpanjang Di Dunia Disiapkan Dalam Masa 4 Tahun (4 Gambar)


Zheng Chunhui, seorang artis berbakat dari China, baru-baru ini mempamerkan ukiran kayu terpanjang di dunia, yang berukuran 40-kaki (12,286 meter) panjang. Beliau menghabiskan masa kira-kira 4 tahun untuk mengukir batang kayu ini dan ia ia dilukis berdasarkan lukisan terkenal yang dikenali sebagai "Along the River During the Qingming Festival" - sebuah sejarah yang terpelihara untuk meraikan nenek moyang mereka yang gugur pada hari ke-104 selepas solstis musim sejuk. 

Pada 14 November lalu, Guinness World Records telah tiba di Fuzhou, Wilayah Fujian di mana ukiran kayu itu kini dipamerkan dan mengiktirafnya sebagai ukiran kayu yang terpanjang di dunia.
 


Sumber : Here

Serius : "Sam", Kucing Yang Terselamat Dari 3 Kali Kapal Karam (5 Gambar)


"Unsinkable Sam" adalah gelaran untuk seekor kucing di atas kapal sebuah kapal Jerman dalam Perang Dunia II. Mempunyai kucing di atas kapal perang pada waktu tersebut adalah sesuatu yang biasa berlaku selama beratus-ratus tahun yang lalu, kerana kemampuan mereka untuk menangkap tikus di dalam tempat menyimpan bekalan makanan. Kucing ini mula dibela di dalam kapal Bismarck semasa misi pertama kapal tersebut pada 18 Mei 1941.

Selepas pertempuran laut pada 27 Mei, Bismarck telah tenggelam dan hanya 115 daripada 2,200 anak kapal terselamat.

Sam turut ditemui terapung di atas papan oleh pihak British. Mereka kemudian mengambilnya bekerja di atas kapal (dan menamakannya Oscar) di HMS Cossack, sehingga ia terkena tembakan torpedo pada 24 Oktober dan tenggelam tiga hari kemudian. Walaupun 159 orang anak kapal mati akibat serangan torpedo berkenaan, "Oscar" walaubagaimana pun telah terselamat.

Beliau juga telah dinamakan "Unsinkable Sam" dan telah dipindahkan ke kapal pengangkut pesawat HMS Ark Royal, yang telah memainkan peranan dalam memusnahkan kapal Bismarck.Sumber : Here

Kejam : Bayi Dibunuh & Disembunyikan Dalam Mesin Basuh (Gambar)


Shanghai – Misteri kehilangan seorang bayi berusia empat bulan akhirnya terbongkar apabila ibunya menemui anaknya itu di dalam mesin basuh, ketika dia mahu membasuh pakaian. Lebih mengejutkan mayat bayi itu dimasukkan dalam beg plastik sebelum disembunyikan dalam mesin basuh itu.

Selepas siasatan dijalankan, mereka tidak menyangka bahawa pembunuh bayi malang itu adalah ibu saudaranya sendiri. Suspek mengaku membunuh bayi berkenaan selepas bergaduh dengan kakaknya membabitkan isu wang.

Pembunuh tersebut, yang dikenali sebagai Lei ditangkap lewat malam semalam.
Setakat ini siasatan masih dijalankan.Keluarga wanita itu, yang seramai lapan orang telah berpindah dari Anhui ke Shanghai dan menetap di dalam sebuah rumah.

Mereka menyara hidup dengan menjual makanan di gerai di bawah apartmen yang mereka duduki. Kehilangan bayi itu disedari oleh neneknya apabila dia mendapati cucunya telah tiada di tempat tidur.

Susulan itu laporan polis dibuat selepas mereka bimbang bayi berkenaan diculik ketika mereka sekeluarga sibuk bekerja. Polis kemudiannya menjalankan gerakan mencari bayi berkenaan di seluruh kawasan namun gagal mendapat petunjuk.


Sumber : Here

OMG : Wanita Sanggup Potong Kaki Demi Kasut Tumit Tinggi (2 Gambar)


New York – Seorang wanita muda yang dilahirkan dengan kecacatan kaki membuat keputusan drastik untuk memotong kakinya agar dia dapat memakai kasut tumit tinggi untuk kali pertama.

Dilahirkan dengan kaki kirinya bengkok, Mariah Serrano, 21, dimaklumkan doktor yang keadaannya tidak membolehkan dia memakai kasut tumit tinggi atau mencapai impiannya untuk bekerja dalam industri fesyen.

Mariah dari New York memutuskan untuk memotong separuh kakinya dan digantikan dengan kaki palsu. Kini Mariah boleh memakai semua jenis kasut termasuk kasut tumit tinggi dan sandal.


“Sukar untuk membiasakan diri dengan kasut tumit tinggi tetapi gadis tanpa kaki dan yang mempunyai masalah kaki pun perlu belajar memakai kasut tumit tinggi buat kali pertama. Saya tidak pernah rasa sangat glamor atau sungguh berkeyakinan.

“Apabila diberitahu yang saya tidak boleh memakai kasut tumit tinggi dan perlu melupakan impian saya, saya sangat sedih.

“Pakar berkata, terdapat pilihan lain iaitu memotong kaki saya. Ibu sangat takut tetapi saya tidak boleh melupakan pendapat pakar itu. Saya perlu memikirkannya secara mendalam,” katanya.

Dalam kebanyakan kes, kaki yang bengkok itu dipulihkan ketika zaman kanak-kanak dengan memakai pendakap atau menjalani pembedahan. Namun, ketika Mariah berusia 16 tahun, keadaan kakinya tidak berubah walaupun sudah menjalani lima pembedahan.

“Saya jemu memakai pendakap kaki. Disebabkan sebelah kaki lebih kecil, memakai kasut benar-benar satu masalah.

“Saya terpaksa memakai kasut sukan ketika malam prom sekolah tinggi semasa berusia 17 tahun. Saya rasa cemburu dengan kawan-kawan yang memakai kasut tumit tinggi,” katanya.

Pada April 2009, dia bertemu pakar yang memberitahunya mengenai pilihan memotong kaki.

“Buat kali pertama, saya mula memikirkan yang saya boleh melaluinya tetapi saya masih takut.

“Sehinggalah saya membaca artikel mengenai pereka kegemaran saya, Alexander McQueen yang mereka sepasang kaki palsu untuk atlit Aimee Mullins, saya tahu apa yang perlu dilakukan,” katanya. – Agensi


Sumber : Here

Thursday, November 28, 2013

OMG : Persahabatan Antara Seekor Badak Sumbu Dan Kura-Kura Berusia 130 Tahun (8 Gambar)

Persahabatan Antara Seekor Badak Sumbu Dan Kura-Kura Berusia 130 Tahun.
Walaupun lain tetapi mereka tetap boleh berkawan. 

Serius : Viktoria, Model 'Plus Size' Yang Sangat Terkenal Di Rusia (10 Gambar)

 Viktoria, Model 'Plus Size' Yang Sangat Terkenal Di Rusia.
Dia mungkin tidak mempunyai susuk tubuh seperti mereka yang lain tetapi dengan badannya yang agak besar, dia tetap diterima orang ramai di negara itu. 

WTF : Fesyen Yang Kurang Sesuai Demi Menarik Perhatian Di China (7 Gambar)

Fesyen Yang Kurang Sesuai Demi Menarik Perhatian Di China.
Semua ini adalah bertujuan untuk menarik perhatian orang ramai ke pameran kereta ini. Kalau anda perasan, semua yang di sana adalah lelaki dan mereka semua ambil gambar si gadis itu bukan kerana yang dipamerkan. 

Cool : Gambar Kahwin Pasangan Taiwan Bertemakan 'Warcraft' (7 Gambar)

Gambar Kahwin Pasangan Taiwan Bertemakan 'Warcraft'.
Pasangan ini Craig dan Zoe telah memilij tema ini dan mereka telah memegang watak
King Varian Wrynn serta Tyrande Whisperwind. Tema ini dipilih kerana mereka berdua suka bermain permainan 'Warcraft'.